Yaşam

Amerikan salatası tanımı, nasıl yapılır?

Amerikan salatası, haşlanmış sebzeler, salatalık turşusu ve yoğurtlu mayonez sosuyla yapılan bir salatadır. Genellikle Rus salatası ile karıştırılan Amerikan salatası, sucuk, salam gibi malzemeleri içermez, sadece sebzelerle yapılır.

Amerikan salatası yapmak için kullanılacak sebzelerin öncelikle haşlanması gerekir. Burada dikkat etmeniz gereken en değerli nokta; kaynama süresine sadık kalınmasıdır. Fazla pişmiş sebzeler, birleştirme aşamasında yumuşayıp dağılacak ve berbat bir görüntü yaratacaktır. Ayrıca sebzelerin haşlama sonrası renklerini kaybetmemeleri ve besin maliyetlerinden korunmaları için haşlama işleminden sonra buzlu su ile şoklayabilirsiniz. Son olarak dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise yoğurt kullanımıdır. Amerikan salatanıza ekleyeceğiniz yoğurdun suyunu çekmemesi için mutlaka süzme yoğurdu tercih etmelisiniz.

İşte adım adım Amerikan salatası tarifi…

AMERİKAN SALATA



4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Malzemeler;

  • 1 havuç,
  • 1 patates,
  • 1 su bardağı bezelye,
  • 3 adet salatalık turşusu,
  • 2 yemek kaşığı mayonez,
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt,
  • Tuz

Yapılışı;

  • Tüm sebzeleri soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Doğradığınız sebzeleri farklı tencerelerde kaynayan suya atın ve canlılığını kaybedene kadar yaklaşık 10 dakika haşlayın.
  • Haşlanan sebzeleri süzün ve şok etkisi vermesi için soğuk buzlu suya aktarın.
  • Ardından sebzeleri soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Salamura turşuları da sebze büyüklüğünde doğrayın.
  • Geniş bir kaba süzme yoğurt, mayonez ve damak tadınıza göre tuz koyun. İyice karıştırın.
  • Daha sonra haşlanmış sebzeleri ve turşusu yapılan turşuları sosun içine aktarın ve iyice karıştırın.

Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun!

haberderik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu